Bank Norwegian

9 helmikuun, 2024

Toimitus

Lainapaikat

0

(Last Updated On: 9 helmikuun, 2024)

Bank Norwegian halpaa lainaa

Bank Norwegian on yksityisille kuluttajille suunnattu norjalainen nettipankki, joka kertoo omilla sivuillaan myyvänsä ”yksinkertaisia, standardisoituja talletus- ja lainatuotteita internetin välityksellä”. Bank Norwegian on perustettu vuonna 2007 ja siitä 20 prosenttia omistaa lentomatkoistaan tunnettu Norwegian Air Shuttle. Bank Norwegianin päämaja sijaitsee Norjassa Fornebun kaupungissa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 1,5 miljardia euroa ja se on listattu Oslon pörssiin. Bank Norwegianin toimitusjohtajana toimii Erik Jensen.

 

 

Lainatuotteet

Bank Norwegian tarjoaa kahta erilaista lainatuotetta: pankkilainaa ja luottokorttia. Kaikki Bank Norwegianin lainatuotteet ovat vakuudettomia kulutusluottoja, eikä niihin tarvita vakuuksia. Ainoastaan isompiin lainoihin useimmissa tapauksissa tarvitsee rinnakkasihakijan, joka toimii eräänlaisena lisävakuutena. Allekirjoitus kaikissa lainahakemuksissa tapahtuu käyttäen verkkopankkitunnuksia. Verkkopankkitunnuksilla pääsee myös tarkastalemaan omien lainojensa tietoja Bank Norwegianin verkkopalvelussa. Suppean näkymän, kuten saldon ja tiliotteen saa käyttäen kertakäyttöistä koodia, jonka saa tekstiviestillä. Saldon nosto ja laskujen maksu tililtä on mahdollista ainoastaan tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

Pankkilaina

Bank Norwegian tajoaa lainaa 1000 eurosta aina 50000 euroon asti. Laina-aika voi olla yhdestä vuodesta 15 vuoteen.

Pankkilainan korko on henkilökohtainen, mikä käytännössä tarkoittaa asiakkaasta pankille koituvaa luottoriskiä. Luottoriskiluokitukseen vaikuttaa henkilön ikä, tulot ja lainahistoria. Lainan korko vaihtelee välillä 4,99 – 22,49 prosenttia. Bank Norwegianin pankkilainan suurin efektiivinen korko on 37,97 prosenttia.

Bank Norwegianin pankkilainan kulut ovat kuukausittainen 5 euron tilinhoitomaksu ja aloitusmaksu. Aloitusmaksu riippuu lainan suurudesta. 1000-1999 euron lainassa aloitusmaksu on 0 euroa, 2000-2999 euron lainassa se on 45 euroa ja yli 3000 euron lainassa 95 euroa.

Bank Norweginailta voi myös hakea lainaa yhteishakijan kanssa, mikä parantaa hakijan mahdollisuuksia saada lainaa. Yhteishakijalla on myös vaikutusta henkilökohtaiseen korkoprosenttiin. Yhteishakija on luonnollisesti myös henkilökohtaisessa vastuussa lainan takaisinmaksusta. Suurempien lainojen saaminen käytännössä edellyttää aina rinnakkaishakijaa, ellei hakijalla sitten ole valtavat kuukausittaiset tulot.

Bank Norwegian lupaa hakijalle välittömän luottopäätöksen ja rahat tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa. Bank Norwegian varaa myös oikeuden pyytää hakijalta tuloselvitystä. Tuloselvityksenä käy palkkalaskelma tai edellisen vuoden verotuspäätös.

Bank Norwegian tarjoaa myös velkarahoitusta, eli mahdollisuutta yhdistää vanhoja lainojasi yhdeksi sopivaksi maksueräksi. Lainojen uudelleen rahoittaminen on hyödyllistä erityisesti silloin jos asiakas joutuu tilapäisiin maksuongelmiin ja haluaa pienentää kuukausittaista lainan lyhennyseräänsä. Yhdistämällä lainojaan Bank Norwegianin velkarahoituksella asiakas saa myös mahdollisuuden pidentää laina-aikaansa.

Luottokortti Bank Norwegian luottokortti

Bank Norwegianin luottokorttiin voit saada luottorajan 1000 eurosta aina 10 000 euroon asti. Luottokortin nimellinen korko on 19,99 prosenttia, mikä on korkeampi kuin pankkilainassa. Bank Norwegian mainitseekin, että luottokortti on kallis vaihtoehto isommalle lainalle mikäli lainalle halutaan pidempää maksuaikaa, ja kehottaakin tälläisissa tapauksissa valitsemaan pankkilainan luottokortin sijasta.

Bank Norwegianin luottokortti on vuosimaksuton aina, eikä vain ensimmäistä vuotta kuten monissa kilpailijoiden luottokorteissa.

Bank Norwegianin luottokortin minimilyhennys on 3 prosenttia käytetystä lainamäärästä ja kuukausittainen nimelliskorko osasuorituksena maksettavasta lainasta on 1,67 prosenttia. Esimerkiksi 1000 euron lainan kuukausikulut ovat 17 euroa.

Asiakkaan maksaessa matkan Bank Norwegianin luottokortilla saa hän kaupanpäälle ilmaisen matkavakuutuksen ja matkan peruutussuojan. Hän saa myös bonusta 20 prosenttiin asti CashPoints-pisteinä aina kun lentää Norwegianilla.

Kaikista Bank Norwegianin luottokortilla tehdyistä ostoista kertyy 1 prosentti CashPoints-pisteitä, eli asiakas pystyy säästämään seuraavaa matkaansa varten aina maksaessaan luottokortilla. Luottokortilla asiakas saa myös korottoman 45 päivän takaisinmaksuajan.

Bank Norwegianin luottokortti voidaan myöntää myös opiskelijalle tai työttömälle, jos heidän kuukausitulonsa ylittävät kaksikertaisena 1000 euroa. Pienemmissä, alle 3000 euron luotoissa ei myöskään pyydetä tuloselvitystä, vaikka Bank Norwegian varaakin tähän oikeuden. Tuloselvityksen pyytäminen on kuitenkin aina tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa useat asiat, kuten asiakkaan maksukyky.

Bank Norwegian antaa päätöksen luottokortin myöntämisestä heti ja lupaa postittaa luottokortin asiakkaalle kahden päivän sisällä. Yleensä tämä kuitenkin merkitsee noin viikon toimitusaikaa kokonaisuudessaan. Joten jos asiakas on lähdössä matkalle kannattaa kortti tilata hyvissä ajoin ja maksaa matka käyttäen luottokorttia. Näin asiakas myös varmistaa, että kortin matkavakuutus ja matkan peruutussuoja on voimassa ennen matkaa.

Bank Norwegianin luottokortilta voi myös nostaa rahaa omalle tililleen tai maksaa laskuja ennen kuin kortti on edes saapunut. Laina on nostettavissa luottopäätöksestä eteenpäin. Rahat siirtyvät tilille noin 1-2 pankkipäivän sisällä riippuen asiakkaan käyttämästä pankista.

Laskun Bank Norwegianin luottokortista saa kätevästi myös sähköpostiin. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä saattaa asiakas menettää luottokortin ostooikeuden. Asiakas voi myös ostaa luottokorttiinsa maksuturvavakuutuksen, mikä kustantaa 0,9 prosenttia kokonaisvelasta.

Yleiset lainaehdot

Saadaksesi lainaa Bank Norwegianilta tulee hakijan täyttää ainakin seuraavat perusehdot:

1. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää
2. Hakijalla täytyy olla vähintään 23 vuotta ikää.
3. Hakijan on täytynyt olla Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta.

Hakijalla tulee olla myös säännölliset tulot. Bank Norwegian ei määrittele tuloja tarkemmin ja myös kuukausittaiset tuet voidaan laskea tuloksi.

Yllä olevien vaatimusten lisäksi Bank Norwegian tarkastaa hakijan luottokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa käytännössä Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämää luottoluokitus-rekisteriä, jonne esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät tallennetaan.

Muuta muistettavaa

Bank Norwegian ei myönnä lainaa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä. Jos hakija on kuitenkin tyytymätön hylkäävään päätökseen tai haluaa mahdollisesti osoittaa joitakin asiakirjoja, joiden uskoo vaikuttavan päätökseen, voi hän olla yhteydessä luotto-osastoon sähköpostitse. Luotto-osaston sähköposti on credit@banknorwegian.fi.

Lainanhakija kannattaa myös tarkistaa muiden lainanlyhennystensä kuukausierä kokonaisuudessaan. Nyrkkisääntönä on, että lainanlyhennykset (mukaanlukien asuntolaina ja autolaina) saavat olla enintään kolmasosa käytettävissä olevista nettotuloista. Mitä enemmän hakijalla on käytettävissään tästä kolmasosasta lainanlyhennyksiin, sitä pienempi on myös hänen korkoprosenttinsa.

Yhteystiedot

Postiosoite
Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 OSLO
Norge
Sähköposti
Sivuston oman sähköpostin kautta.
Faxi
+47 23 16 38 28
Puhelin
07532 66 200
Ulkomailta: +358 7532 66 200
Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantaista perjantaihin kello 11 – 17

Post by Toimitus