Ferratum

20 syyskuun, 2023

Toimitus

Lainapaikat

0

(Last Updated On: 20 syyskuun, 2023)

Ferratum

ferratum

Ferratum on vuonna 2005 perustettu suomalainen pienlaina yritys. Yrityksen perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja on Jorma Jokela. Jorma Jokela omistaa yhtiöstä 57,5 prosenttia. Yritys on listattu Frankfurtin pörssiin ja sen liikevaihto oli vuonna 2014 70 miljoonaa euroa. Ferratumin listautuminen antoi sille markkinahinnaksi 370 miljoonaa euroa. Ferratumille myönnettiin vuonna 2012 pankkitoimilupa.

 

 

Ferratum oli ensimmäisiä mobiililuottoja myöntäneitä yrityksiä Suomessa.

Lainatuotteet

Ferratum tarjoaa asiakkailleen kolmea erilaista lainatuotetta: ensilainaa uusille asiakkaille 300 euroon asti korottomasti ja ilman korkoa, Joustavaa-luottoa uusille ja vanhoille asiakkaille 2000 euroon asti ja Plus-lainaa suurempiin hankintoihin aina 5000 euroon asti.

Koroton ja kuluton ensilaina

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen ensilainan 300 euroon asti kuluttomasti ja korottomasti. Ensilainan hakeminen yksinkertaista ja nosto on nopeaa. Lainan asiakas saa tilille jopa minuuteissa. Ensilaina on hyödyllinen tapa paikata henkilökohtaista taloutta nopeasti, erityisesti jos asiakas ei halua maksaa suuria lainakuluja, tai jopa siinä tapauksessa, ettei asiakas luota lainaa tarjoavaan yritykseen. Pikavipit, pikalainat ja muut kulutusluotot ovat saaneet mediassa erittäin huonon maineen, siksi on elintärkeää luottoa tarjoavan yrityksen selviytymisen kannalta, että asiakkaan ja yrityksen välille syntyy molemminpuolinen luotto – tästä hyötyvät molemmat!

Hyötyjä lainaa tarjoavalle yritykselle kuluttomasta ja korottomasta ensilainasta:

  • Yritys rakentaa luottamussuhteen asiakkaaseen.
  • Yritys saa asiakkaan yhteystiedot ja voivat kaupata muita rahoituspalveluja.
  • Yritys pystyy testaamaan asiakkaan maksuhalukkuutta.

Asiakkaan maksuhalukkuuden testaaminen on luultavasti saanut alkunsa samankaltaisesta ajattelusta, mitä Zappos.com harrastaa Yhdysvalloissa. Zappos tarjoaa juuri palkatuille työntekijöilleen 2000 dollaria, jotta nämä lopettaisivat. Näin he erottelevat jyvät akanoista. Eli ne, jotka ovat todella sitoutuneita työhönsä ja yrityksen arvoihin – jäävät yritykseen. Ja ne, jotka ovat siellä vain rahan takia ottaisivat rahan ja juoksisivat. Zappos sanoo, että tämä maksaa itsensä takaisin tehokkaina työtunteina myöhemmin.

Ferratumin tapauksessa samankaltainen ajattelu saattaa olla ollut pohjalla, sillä useat muut rahalaitokset ovat kopioineet Ferratumin ensilainamallin.

Ferratumin tarjoaman ensilainan maksuaika on 15 – 30 päivää. 50 – 200 euron lainojen laina-aika on 15 päivää ja 200 – 300 euron lainojen 30 päivää.

Ferratumin ensilainan hyötyjä on myös, ettei siinä ole ikäviä piilokuluja, vaan asiakas maksaa takaisin sen minkä lainaa. Asiakkaan kannattaa kuitenkin muistaa, että myöhästynyt takaisinmaksu tuo lisäkuluja maksumuistutusten ja perinnän muodossa.

Joustava-luotto

Ferratumin Joustava-luotto on tarkoitettu uusille sekä vanhoille asiakkaille ja se on jatkuvasti käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa. Asiakas voi hakea luottoa koska tahansa ja millä laitteella tahansa. Hän voi hakea sitä pöytäkoneella, älypuhelimella tai tabletilla – mikä ikinä on käden ulottuvilla juuri sillä samaisella hetkellä kun rahantarve iskee.

Ferratumin Joustava-luotossa ei ole piilokuluja, eikä siinä ole luoton avauspalkkiota tai kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Joustava-luotossa asiakas maksaa nostopalkkiota 7,5 prosenttia. Nostopalkkio pääomitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että nostopalkkio lisätään lainattavaan lainasummaan. Ferratumin Joustava-luotto mahdollistaa sen, ettei asiakas maksa tyhjästä, vaan asiakas voi hakea lainaa vaikkei sitä nostaisikaan. Asiakas maksaa vasta nostamastaan summasta luottohinnaston mukaisen maksun. Ferratumin tapauksessa tämä on 7,5 prosenttia.

Esimerkiksi: 2000 euron lainassa tuo nostokulu olisi 150 euroa. Tämän jälkeen asiakkaan lainasumma nousisi 2150 euroon, josta myös korko laskettaisiin.

Nimellinen vuosikorko Ferratumin Joustava-luotolla 103,42 prosenttia. Todellinen, kaikki kulut huomioiva vuosikorko on maksimissaan 216,20 prosenttia. Ferratumin Joustava-luoton takaisinmaksuajan asiakas voi valita väliltä on 3 – 57 kuukautta.

Esimerkiksi: 2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20 prosenttia, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus on 3534,01 euroa mikäli asiakas nostaa 2000 euroa kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.

Ferratumin Joustava-luoton kuukausittainen minimilyhennys on 10 prosenttia lainasummasta. Minimilyhennys on kuitenkin vähintään 100 euroa kuukaudessa.

Plus-laina

Ferratumin plus-laina on tarkoitettu suurempiin kertahankintoihin. Asiakas voi hakea lainaa 2000 eurosta aina 5000 euroon asti ja valita itselleen sopivan takaisinmaksuajan. Takaisinmaksuajat ovat joko 12, 24 tai 36 kuukautta.

Ferratumin Plus-lainassa asiakas ei maksa luoton avauspalkkioita tai kuukausittaisia tilinhoitomaksuja, eikä siinä ole yllättäviä piilokuluja. Luoton nimellinen vuosikorko on 78 prosenttia ja todellinen, kaikki kulut huomioiva vuosikorko on maksimissaan 112,91 prosenttia.

Esimerkiksi: 4000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 112,91 %, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 7979,09 €, jos asiakas maksaa takaisin 24 kuukauden erissä.

Plus-lainan luottopäätöksen tukena käytetään Idencion-palvelua, joka analysoi hakijan pankkitillin varmistaakseen, että asiakkaalla on riittävästi maksukykyä.. Tämä kestää muutaman minuutin ja säästää hakijalta paljon aikaa joka muuten kuluisi dokumenttien digitointiin.

Ferratum siirtää luottoja tileille klo 07-23 välisenä aikana, mutta hakemuksia voi jättää 24 tuntia vuorokaudessa. Luoton hakemiseen tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoitteen.

Yhteystiedot

Postiosoite

Ferratum Finland Oy
Ratamestarinkatu 11 A
00520 HELSINKI

Sähköposti

asiakaspalvelu@ferratum.fi

Fax

020 74 11 612

Puhelin

0800 166 308

Asiakaspalvelun aukioloajat

24h viikon jokaisena päivänä

Post by Toimitus