Mistä joustoluotot edullisesti?

24 lokakuun, 2023

Toimitus

Lainaohjeet

0

(Last Updated On: 24 lokakuun, 2023)

Joustoluotto on moderni rahoitusmuoto, joka solveltuu joka päiväiseen elämään todella hyvin, koska se lisää liikkuvuutta rahoitusasioissa. Ei enää uusia hakemuksia, kun tarvitset lyhyt- tai pitkäaikaista rahaa käyttöösi. Voit nostaa rahaa tilillesi vuorokauden ympäri luottolimiittisi puitteissa.

Joustoluoton ehdot

Joustoluoton saamisen ehdot ovat hyvin samanlaiset kuin muidenkin netin kautta markkinoitavien rahoitusratkaisujen. Ehdoissa on jonkin verran eroja eri yhtiöiden välillä, mutta muutama perusehto tulee kaikissa luottopaikoissa hakijan täyttää. Nämä ehdot ovat:

 • Lainayhtiön asettama ikävaatimus, vaihtelee muutamilla vuosilla yhtiöstä riippuen
 • Ei voimassa olevia maksuhäiriöitä
 • Riittävät nettokuukausitulot menojen jälkeen joustoluoton kuukausilyhennyksen maksamiseen
 • Pysyvä osoite Suomessa ja suomalainen henkilötunnus

Joustoluoton hakeminen

Oman joustoluottosi haet helposti netin kautta ilmaisen hakemuksen avulla, täytät vain kysytyt kohdat muutamassa minuutissa ja saat oman joustoluottopäätöksesi hetkessä. Tutustu saamaasi tarjoukseen ja jos päätät hyväksyä sen, allekirjoita se vain sähköisesti pankkitunnuksiesi avulla ja näin saat oman joustoluottosi helposti käyttöösi. Nyt voitkin nostaa tarvitsemasi summan tilillesi netin kautta, tekstiviestillä tai mobiiliappsilla.
 

Mistä otan oman joustoluottoni?

Joustoluottoa tarjoavia yrityksiä löytyy markkinoilta iso määrä, vajaa sata tällä hetkellä. Kirjava joukko erilaisia ehtoja ja kuluja vaikeuttaa ja hidastaa eri luottopaikkojen vertailua. Olemmekin tehneet Sinulle kattavan joustoluottovertailun, joka listaa kaikki alan parhaat rahoitusalan yritykset. Oman luottosi saat heiltä kaikkein parhaimmin ehdoin. Suosittelemmekin että pyydät oman joustoluottotarjouksesi heiltä, näin säästät selvää rahaa luottokuluissasi.

Kun olet pyytänyt muutamalta listaamaltamme paikalta tarjouksen, on aika aloittaa niiden vertailu. Tutustu luottotarjouksiin tarkasti ja varmista että ymmärrät kaikki luottoehdot kokonaisuudessaan. Mikäli joku kohta vaikuttaa epäselvältä, ole yhteyksissä ko. yhtiön asiakaspalveluun ja selvitä asia ennen luottotarjouksen hyväksymistä.
 

epikavippi

epikavippi

epikavippilta on mahdollista ottaa jopa 5000 euron joustoluotto. Luoton korko määräytyy henkilökohtaisesti asiakkaan talousasioiden mukaan. Nimelliskorko on hyvinkin kohtuullinen, vain 8%. Oman korkotarjouksesi saat helposti jättämällä tarjouspyynnön epikavippille. Luottopäätöksen ja -tarjouksen saat heti sähköpostiisi. Rahat epikavippi lupaa siirtää asiakkaan tilillle nopeasti.

 • Joustoluottoa 100 – 5000 euroa
 • Maksuaikaa riippuen haetusta luottolimiitistä
 • Luottopäätös heti
 • Rahat nopeasti käyttöön


 

Freedom rahoitus

Freedom rahoitus

Freedom rahoitus toimii joustoluoton välittäjänä. Näin saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta vertailtavaksesi. Välityspalvelu on asiakkaalle täysin ilmainen ja eikä sido Sinua mihinkään.

 • Joustoluottoa 500 – 30000 euroa
 • Maksuaika sopimuksen mukaan
 • Useita tarjouksia yhdellä hakemuksella


 

Risicum

risicum

Todella mainio paikka hakea joustoluotto tai kertaluottoa varsin edullisin hinnoin ja sinulle sopivalla maksuajalla. Lainaasi lyhennät aina 10% avoimesta velkasummasta, kuitenkin vähintään 50 euroa. Rahat saat käyttöösi muutamissa minuuteissa.

 • Joustoluottoa 100 – 2050 euroa
 • Maksuaikaa sopimuksen mukaan, yleensä 10% avoimesta velasta tai vähintään 50 euroa
 • Tarjolla myös pienempiä kertalainoja


 

Luottotarjousten vertailu

Luottotarjouksia vertaillessa kannatta kiinnittää eriyistä huomioita luottokuluihin ja muihin luottoon liittyviin ehtoihin. Joustoluottoon saattaa liittyä monenlaisia kuluja ja termit saattavat erota eri yhtiöiden välillä. Kannattaakin suorittaa vertailu huolella ajan kanssa. Kiinnitä huomiota termiin todellinen vuosikorko, Se sisältää kaikki luottoon liittyvät kulut, näin korkokulujen vertaileminen keskenään on helppoa.

Kulujen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota luottoaikaan ja varmistaa että se on itselle sopiva, ei liian pitkä jolloin kulut nousevat korkeaksi, muttei liian lyhytkään, jotta kuukausilyhennyksestä ei tule liian suuri rasite kuukausibudjetillesi.

Kuukausilyhennyksen hoitaminen

Hoidathan joustoluottosi kuukausilyhennykset ajallaan. Mikäli lyhennysten kanssa alkaa olla ongelmia, kannattaa mahdollisimman pian yhteyksissä luottopaikan asiakaspalveluun asian tiimoilta. Asiakaspalvelun kanssa varmasti löydätte yhdessä tilanteeseen parhaan ratkaisun, on se sitten eräpäivän siirto myöhäisemmäksi tai kuukausilyhennyksen laskeminen luottoaikaa pidentämällä tai sitten joku muu ratkaisu.

Mikäli kuukausilyhennys jää hoitamatta, saa asiakas kahden viikon päästä kirjeen, jossa muistutetaan asiasta ja kuukausilyhennyksen lisäksi muistutusmaksu ja viivästyskorko. Toinen maksumuistutus tulee edellisestä 2 viikon päästä eli kokonaisuudessaan 4 viikon päästä olleesta eräpäivästä. Mikäli asiakas ei vieläkään reagoi asiaan, luotto irtisanotaan erääntyväksi heti ja siirtyy perintään. Jos perintätoimet eivät johda toivottuun lopputulokseen luottoyhtiön kannalta, on edessä haasteen jättö käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus lähettää asiakkaalle ilmoituksen haasteesta ja pyytää vastinetta asiaan. Käräjäoikeus antaa asiasta velkomustuomion, mikäli asiassa ei ole mitään kiistanalaisia kohteita, jotka estäisivät tämän.

Maksuhäiriömerkintä ja sen vaikutus

Kun velka on ollut hoitamatta 60 vuorokautta eräpäivästä, luottoyhtiö rekisteröi maksuhäiriön yleiseen maksuhäiriörekisteriin. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monella tapaa. Mm. seuraavat asiat vaikeutuvat:

 1. Työpaikan saanti
 2. Puhelinliittymän avaaminen
 3. Internetliittymän avaaminen
 4. Vuokra-asunnon saanti
 5. Vakuutuksien saaminen

Esim. puhelinliittymän avaaminen saattaa vaatia asiakkaalta merkittäviä takuumaksuja onnistuakseen.

Jos Joustoluoton sijaan haluat hakea pikavipin, kannattaa lukea parhaat vinkit vipin ottoon etusivultamme.

Mitä eroa on joustoluotolla ja pikalainalla?

Pikalaina tai toiselta nimeltään pikavippi on kertaluontoinen laina, joka maksetaan aina kokonaisuudessaan hakijan tilille. Pikavipit ovat yleensä kooltaan muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon. Niisä laina-aika on usein todella lyhyt ja pienemmät summat yleensä maksetaan takaisin yhdessä erässä korkoineen ja kuluineen.

Joutoluotto sen sijaan toimii luottokortin tavoin ja on usein jatkuva järjestely. Eli voit hakea useamman tuhannen euron luottoa itsellesi ja voit nostaa sieltä aina rahaa tilillesi tarpeen vaatiessa. Mikäli olet hakenut luottoa vaikka 5000 euroa, mutta tarvitsetkin vain 1000 euroa, niin toki maksat korot ja kulut sen 1000 euron lainasumman mukaan. Joutoluottoa usein myös lyhennetään kuukausittaisissa erissä.

Kuukausittaisen erän määrä hieman vaihtelee, mutta yleensä se on kuitenkin aina vähintään 15 prosenttia avoinna olevasta lainapääomasta. Toki luoton voi maksaa pois aikaisemminkin ja suuremmissa erissä, kuin on aikaisemmin sovittu. Siitä ei tule ylimääräisiä kuluja, jos lainan maksaa pois nopeammin.

Miten lainan korko määräytyy?

Se aina vaihtelee tehdyn sopimuksen mukaan. Kannattaa vertailla eri yrityksiä, jotta se itselle sopivin vaihtoehto löytyy. Pelkän koron lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdolliset avausmaksut, nostopalkkiot, tilinhoitomaksut ja muut kulut, joita yritys saattaa periä.

Osa tarjoaa joustoluottoihin kiinteää korkoa, mutta osan kanssa sen pystyy jopa sopimaan erikseen. Vertailu siis todella kannattaa.

Nykyään netissä toimii myös yrityksiä, jotka vertailevat eri yritysten lainatuotteita toisiinsa. Eli yhdellä hakemuksella on mahdollista saada monta eri tarjousta monelta eri lainaa myöntävältä yritykseltä. On siis hyvä ajatus tutustua netin vertailupalveluihin, vaikka ne eivät aivan kaikkia lainoja myöntäviä yrityksiä vielä tavoitakkaan, mutta valikoima laajenee jatkuvasti.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta osa yrityksistä edellyttää huomattavasti korkeampaa ikärajaa. Hakijan tulee myös olla Suomen kansalainen tai omata pysyvä oleskelulupa. Hakija tarvitsee myös vakituisen osoitteen Suomeen, kännykkäliittymän ja verkkopankkitunnukset. Hakijalta edellytetään myös hyvin hoidettuja raha-asioita eli maksuhäiriömerkintää ei saa hakijan luottotiedoista löytyä.

Mihin tarkoitukseen voi hakea joustoluottoa?

Joustoluottoa voi hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Sillä kattaa arjen yllättäviä kuluja tai jos palkkapäivään on vielä aikaa ja tilin saldo alkaa painua lähelle nollaa, niin toki sillä voi myös kattaa päivittäisiä kuluja, kuten ruokaostoksia, maksaa laskuja ja niin edelleen.

Osa käyttää sitä myös matkakassana tai maksaa sillä vaikka koko reissun, koska yleensä lomaa ei voi maksaa osamaksulla, mutta joustoluottoa voi sitten kätevästi lyhennellä osissa.

Mikäli hakijalla on ennestään lainoja tai pikavippejä, niin moni myös käyttää kulutusluottoa lainojen yhdistämiseen. On aina parempi, jos lyhentää velkaa vain yhteen paikkaan eikä moneen eri paikkaan, koska silloin ei tarvitse maksaa moneen paikkaan mahdollisiä tilinhoitomaksuja ja muita kuluja. Eli jos lainoja on ennestään, niin yhdistäminen kannattaa.

Onko mahdollista pitää maksuvapaita tai lyhennysvapaita kuukausia?

Se aina vaihtelee yrityksestä riippuen. Nykyään kilpailu alalla on kovaa ja moni yritys tarjoaa hyviä lisäetuja asiakkailleen. Saattaa olla mahdollista pitää joko lyhennysvapaa kuukausi tai täysin maksuvapaa kuukausi. Osa tarjoaa jopa useampiakin maksuvapaita kuukausia kalenterivuodessa ja tarjoaa mahdollisuuden siirtää laskun eräpäivää kuukaudella eteenpäin pientä korvausta vastaan tai jopa täysin ilman kuluja.

Miten voin välttyä mahdollisilta maksuongelmilta?

Oma lainantarve ja maksukyky kannattaa aina arvioida mahdollisimman tarkkaan. Ylisuuria lainoja tulee välttää, koska niiden maksamisessa sitten usein tulee ongelmia. Eli vaikka saisikin suuren lainan, niin ei tietysti kannata hakea niin suurtaa lainaa kuin mahdollista.

Maksusuunnitelma tulee myös suunnitella omien tulojen ja menojen mukaan, jotta kuukausittaisista eristä saa sopivan suuruiset.

Tuloista ja menoista on myös hyvä pitää kirjaa, koska silloin ei pääse tulemaan mitään yllättäviä kuluja. Apuna voi käyttää vaikka tietokonetta tai jos se tuntuu työläältä, niin kännykkäänkin on helppo tehdä muistiinpanoja. Muistiinpanoista sitten näkee aina selkeästi, että mihin rahaa on kulunut ja menojen karsiminen on silloin helpompaa. Pelkkä kirjanpidon pitäminen yleensä jo auttaa, koska silloin niin sanotut ylimääräiset ostokset jäävät usein tekemättä.

Post by Toimitus