Kulutusluotto.com

22 kesäkuun, 2023

yetinwordpres

Lainapaikat

0

(Last Updated On: 22 kesäkuun, 2023)

Lainojen kilpailuttaminen kulutusluotto.comissa – Kannattaako?

Kulutusluotto.com Kokemuksia

Netti on muuttanut parissa kymmenessä vuodessa paljon myös rahoitusmarkkinoita. Aluksi alkoi häviämään pankkien konttoreita ja sittemmin myös pankkiautomaatteja. Pankkiasiat hoidetaan nykyisin pääasiassa verkkopankissa ja käteistä ei tarvitse enää entiseen malliin – tästä pitää huolen uusi Kulutusluotto.com.

Lainanhakijat voivat saada lainoista ja lainaamisesta paljon tietoa netistä. Eikä netin hyödyt lopu vain tiedon hankkimiseen, vaan eri yhtiöiden lainapalvelut voi myös kilpailuttaa netissä. Tämä on erityisen hyödyllistä nykypäivänä, kun myös luotonmyöntäjiä on valtava määrä verrattuna entiseen maailmaan. Esimerkiksi monet pienemmät rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa heti ja kulutusluottoja Pohjoismaissa.

Testasimme Kulutusluotto.comin

Netissä on useita sivustoja, joissa eri yhtiöiden pikalainoja voi vertailla. Päätimme testata niistä Kulutusluotto.comin, josta lainaa olisi mahdollista saada nopeasti. Sivuston etusivulta löytyy lainalaskuri, jossa omaa lainaansa voi alkaa hahmottamaan. Tämä ei tosin näyttänyt vielä lopullisia tietoja, vaan se toimii vain suuntaa antavana esimerkkinä.

Lopullisen lainatarjouksen saa nimittäin vasta täyttämällä lainahakemuksen. Hakemuksessa kysytään muun muassa nimi, työllisyystilanne ja asumismuoto. Kysymyksiä on useita, mutta niiden täyttämisessä ei mennyt kuin noin 5 minuuttia. Kysymykset liittyvät tavalla tai toisella hakijan taloudelliseen tilanteeseen. Lopuksi piti vielä hyväksyä ehdot, että luottotietoni saadaan esimerkiksi tarkistaa.

Palvelun käyttö ilmaista

Hyvä puoli kulutusluotto.comissa on se, että sen käyttäminen on ensinnäkin ilmaista. Jokainen voi siis säästää rahaa kilpailuttamalla lainatarjoukset ilmaiseksi, ja jos lopulta ei halukaan lainata, niin palvelun käytöstä ei silti tarvitse maksaa mitään.

Toinen hyvä puoli tässä palvelussa oli se, että se haki lainatarjouksia myös pienemmiltä yhtiöiltä. Selvitimme, että monet näistä yhtiöistä tarjoavat kulutusluottoja ja joustoluottoja varsinkin Pohjoismaissa. Näiden yhtiöiden vaatimukset lainanmyöntämiselle voivat olla matalammat, kuin suurilla pankeilla. Toisin sanoen yhä useammilla ihmisillä on mahdollisuus saada lainaa kulutusluotto.comia käyttämällä.

Mitä huonoa palvelussa havaitsimme?

Kulutusluotto.com ei suinkaan ole ainoa sivusto, jossa lainoja voi vertailla. Ja tällä alalla alkaakin olla jo aika paljon kilpailua. Joidenkin muiden palveluiden kilpailutuksissa, kuten esimerkiksi remontointipalveluiden, sen sijaan tilaa uusille palveluntarjoajille riittänee vielä pidemmän aikaa.

Lainaa ei myöskään myönnetä kuin ehdot täyttämällä. Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias ja asua vakituisesti Suomessa. Lisäksi hakijalla tulee olla pankkitunnukset ja kunnossa olevat luottotiedot. Nämäkään eivät riitä, vaan asiakkaalla pitää olla myös jotain säännöllisiä tuloja lainan takaisinmaksamiseksi. Ehdot ovat siis melko kovat, mutta toisaalta kulutusluottoja ei nykyisin taideta myöntää enää missään pienemmillä vaatimuksilla.

Kulutusluottoja, joustoluottoja ja pikavippejä

Pikavippien sijaan alalla on alettu tarjoamaan varsinkin kulutusluottoja ja joustoluottoja. Mitä eroa näillä lainatuotteilla sitten loppupeleissä on?

Pikavippejä pystyi takavuosina saamaan vielä tunnistautumatta. Pikavippi on ollut mahdollista saada pankkitililleen välittömästi. Toisaalta vipit ovat olleet kooltaan usein pieniä noin 50–300 euroa. Ja korot ovat olleet hyvin korkeita. Jopa niin korkeita, että valtiovallankin on pitänyt puuttua asiaan. Liian moni ajautui ongelmiin korkeakorkoisten pikavippien kanssa. Ongelmaa on pahentanut se, että moni on ottanut uuden vipin maksaakseen vanhan pois – ja kierre on valmis.

Kulutusluotot ovat tyypillisesti summaltaan hieman pikavippejä suurempia. Käytännössä kulutusluottoa haetaan usein noin 500 eurosta 10 000 euroon. Kulutusluoton saadakseen asiakkaan on tunnistauduttava (pankkitunnuksillaan). Tämän jälkeen asiakas voi odottaa lainatarjouksia. Kulutusluottojen korot ja muut kulut ovat maltillisia, näin myös todellinen vuosikorko pysyy järkevissä raameissa.

Joustoluotot sen sijaan eivät lainoja, jotka siirretään kerralla hakijan pankkitilille. Kyseessä on enemmänkin luotto, jota voi käyttää aina tarpeen tullen. Jokainen saa luotolleen luottorajan, joka on maksimisumma, jonka edestä luottoa on mahdollista käyttää. Luotolla on korko, joten luottoa on aina syytä käyttää vain tarpeen tullen.

Lainojen kulut

Kulutusluotto.com kilpailutti kaiken kaikkiaan nopeasti ja kätevästi pienet lainat ja luotot. Saimme useita lainatarjouksia, johon vaikuttanee se, että hakijamme on palkkatöissä eikä maksuhäiriöitä ole.

Lainoihin ja luottoihin kuului erilaisia maksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden kanssa kannattaakin olla tarkkana, koska ne voivat koko laina-ajalla tarkoittaa kymmeniä tai jopa satoja euroja kuluja nimelliskoron päälle. Palvelussa kaikki nämä tiedot oli selkeästi esitelty, joten kaikki oli selvää ennen lainasopimuksen allekirjoitusta. Tästä läpinäkyvyydestä ja käytön helppoudesta palvelulle voikin antaa täydet pisteet.

Post by yetinwordpres