Lainaa 3000€

9 toukokuun, 2024

Toimitus

Lainasummat

0

(Last Updated On: 9 toukokuun, 2024)

Mistä lainaa 3000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia?

Verkosta saa nykyään todella helposti lainattua myös suurempia summia. 3000 euron lainan ottaminen onnistuu esimerkiksi kulutusluottona tai vertaislainana. Harvemmat pikavippiyritykset tarjoavat näin suuria lainoja, mutta suurta lainaa kannattaa harvemmin ottaa pikavippinä. Niiden korot ja maksuajat ovat useimmiten huonommin soveltuvia suureen rahantarpeeseen.

 

Kulutusluotto

Kulutusluotto on isompaan rahantarpeeseen myönnettävä kertaluotto, joka maksetaan takasin joidenkin kuukausien tai vuosien kuluttua lainan nostamisesta. Monet verkon lainantarjoajat myöntävät kulutusluottoja, joiden maksuajan saa päättää itse melko vapaasti. Esimerkiksi 3000 euron kulutusluotolle realistinen maksuaika on 1-2 vuotta.

 

Vertaislaina

Vertaislainaaminen on maailman vanhin lainaamisen muoto. Nykyään vertaislainaa ei tarvitse enää etsiä tuttavilta, vaan sen ottaminen onnistuu verkon kautta. Hakija saa hakemuksen laatimisen yhteydessä itse ehdottaa tilanteeseensa sopivaa korkoa sekä laina aikaa; sijoittajasta riippuu, hyväksyykö hän tarjouksen. Sijoittaja on aina yksityinen ihminen, joka lainaa rahaa tarvitseville toiveenaan saada rahoilleen korkoa ajan kanssa.

Hän voi ehdottaa myös toivotuista lainaehdoista poikkeavaa sopimusta, eli suurempaa korkoa, pidempää tai lyhyempää laina-aikaa. Pitkällä maksuajalla laina ehtii kasvaa enemmän korkoa, jolloin se on usein sijoittajan kannalta lyhyempää maksuaikaa edullisempi vaihtoehto. Liian pientä korkoa ei kannata valita, koska se voi olla epäedullinen sijoittajan kannalta; jonkin verran markkinatasoa edullisemmin voi lainan kuitenkin yrittää saada. Esimerkiksi 20 prosentin korko on melko hyvä ja edullinen niin sijoittajan, kuin asiakkaankin kannalta.

 

Joustoluotto 3000€ helposti ja nopeasti

Joustoluotto on ikään kuin luottokortti. Asiakkaalle myönnetään kerralla luottoraja, jonka sisällä hän saa tehdä nostoja aina tarvittaessa. Tasan 3000 euron suuruisen lainan nostaminen joustoluottotililtä ei kuitenkaan onnistu siinäkään tapauksessa, että nostoraja olisi 3000€. Jokaisesta nostosta nimittäin veloitetaan nostoprovisio, jolloin omalle tilille päätyvä rahasumma on aina pienempi, kuin alun perin toivottu summa. Jos nostoprovisio on esimerkiksi 14 prosenttia, 3000 euron rahasummasta lähtee pois melko suuri siivu ennen tilille päätymistä. Tällöin täytyisi ottaa 4000 euron nostoraja, joka on melko harvoin tarjolla.

 

Miksi hakisin lainaa netistä, enkä pankista?

Verkosta saatavat kulutusluotot ja pikalainat ovat useamman ihmisen tavoiteltavissa, kuin pankkilainat. Verkon lainat ovat vakuudettomia, eikä takaajia tarvita. Lisäksi rahat saa käyttöönsä paljon nopeammin, kuin pankkilainat. Mikäli lainaa rahaa pankista, täytyy käydä läpi lainaneuvottelu sekä usein myös esittää, mihin tarkoitukseen lainaa hakee. Verkosta saadun lainarahan saa käyttää itse valitsemaansa tarkoitukseen.

Myös verkosta saatavilla lainoilla on useimmiten tulorajat, mutta ne ovat paljon pienemmät kuin pankkilainoilla. Esimerkiksi pienituloinen henkilö ei aina saa pankkilainaa, mutta voi silti tarvita suurempaa luottoa. Verkkolaina on aina kalliimpi vaihtoehto, mutta useampi ihminen voi saada sen.

 

Kuka voi saada 3000 euron kulutusluoton heti?

Tärkein edellytys, jonka perusteella laina myönnetään, on puhdas luottotietorekisteri. Jotkut yritykset hyväksyvät vähäisen määrän jo pois maksettuja maksuhäiriömerkintöjä, mutta tämä ei ole yleistä. Mikäli maksuhäiriöitä löytyy, kannattaa ne pyrkiä maksamaan pois ennen uuden velan ottamista.

Toinen tärkeä kriteeri on ikä. 22-vuotias on jo melko hyvässä asemassa saamaan lainan. Myös nuorempi henkilö saa todennäköisesti lainan, mutta ei kaikkialta. Vastaavasti vasta 25-vuotias ihminen voi todella saada lainan mistä tahansa, ja myös tehdä helpommin lainavertailua.

Lisäksi hakijalla tulee olla sellaiset säännölliset tulot, joilla hän pystyy todennäköisesti noudattamaan maksusopimusta. Yleensä työpaikan täytyy olla vakituinen, tai on muuten oltava todistettavissa, että velasta kykenee selviytymään asianmukaisesti.

Monet lainantarjoajat edellyttävät hakijalta Suomen kansalaisuutta, jotta laina voidaan myöntää. Useimmiten kuitenkin riittää, että hakija on oleskellut Suomessa riittävän pitkään, esimerkiksi 36 kuukauden ajan, ja hänellä on vakituinen osoite.

 

Kuinka laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin maksusopimuksen mukaisesti kuukausierissä. Kuukausieristä lähetetään lasku asiakkaan kotiin, sähköpostiin tai verkkopankkiin. Kaikkein varmin tapa hoitaa lainanmaksu on suoramaksusopimuksen solmiminen. Tällöin summa siirtyy automaattisesti asiakkaan tililtä yrityksen tilille eräpäivänä, eikä asiakkaan puolelta tarvita muita toimenpiteitä. Tietenkin täytyy varmistua siitä, että tilillä on eräpäivänä riittävästi katetta, että maksu voi siirtyä. Suoramaksussa lasku  ei voi kadota tai maksaminen unohtua, toisin kuin sähköpostilaskun tai paperilaskun kohdalla on mahdollista tapahtua.

 

Millainen lainan korko on?

Lainan korko vaihtelee paljon sen mukaan, mistä yrityksestä sen ottaa. Yleensä lainasivustoilla on laskuri, jonka avulla voi selvittää summan, joka kokonaisuudessaan tulee maksettavaksi, sekä kuukausierän suuruuden. Kulutusluotoilla on yleensä hieman suurempi korko kuin vertaislainoilla, mutta toisaalta vertaislainan saaminen voi olla suuremman työn takana. Vertaislainassa lainalle saa toivoa omaan tilanteeseen sopivaa korkoa, mutta kulutusluotossa lainan tarjoaja määrittelee koron.

Myös kulutusluoton ottamisesta voi joskus tulla koron päälle myös muita kuluja. Näistä kuitenkin ilmoitetaan verkkosivuilla. Kulut voivat olla esimerkiksi järjestelykuluja, kuten lainarahan siirtämiseen ja lainapäätöksen tekemiseen vaadittavia maksuja.

 

Onko maksuvapaita kuukausia mahdollista pitää?

Maksuvapaita kuukausia on yleensä mahdollista pitää. Lainan tarjoaja ilmoittaa laskulla, kun maksuvapaat kuukaudet ovat käytettävissä. Yleensä niitä on mahdollista pitää siinä vaiheessa, kun lainaa on jo lyhennetty asianmukaisesti esimerkiksi neljän kuukauden ajan. Maksuvapaiden kuukausien määrä on rajallinen – niitä voi pitää tietyn määrän vuoden aikana, tai esimerkiksi koko laina- aikana. Yleensä määrä on 1- 2 maksuvapaata kuukautta.

 

Tarvitaanko vakuutta tai takaajia?

Verkosta voi saada kulutusluoton, vertaislainan ja joustoluoton ilman vakuutta ja takaajia. Useimmiten omat tulot, menot sekä edelleen takaisin maksettavat lainat on kuitenkin ilmoitettava hakemuksessa. Lainahakemuksesta annetaan myönteinen päätös, jos hakija kykenee todennäköisesti hoitamaan velkaansa asianmukaisesti tulojensa perusteella.

 

Mihin tarkoitukseen luottoa voi ottaa?

Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse kertoa yritykselle. Kulutusluotto otetaan usein esimerkiksi asunnon takuuvuokran maksamista, sisustusta ja huonekalujen ostamista, ulkomaanmatkaa tai elektroniikkaostoksia varten. Rahat saa käyttää täysin haluamallaan tavalla.

 

Milloin laina on käytettävissä?

Lainapäätös tehdään usein varsin nopeasti lainahakemuksen jättämisen jälkeen. Usein päätöksen voi saada jo saman vuorokauden aikana, ja rahat siirtyvät pian tämän jälkeen. Joskus päätöstä voi kuitenkin joutua odottamaan muutamia päiviä, jos esimerkiksi maksukyvyn selvittäminen vie enemmän aikaa, tai hakemuksia on tullut yritykselle runsaasti. Joka tapauksessa kulutusluoton ottaminen netistä on aina nopeampaa, kuin pankkilainan odottaminen.

Jos päätyy yrittämään vertaislainaa, voi joutua odottamaan rahojen käyttöön saamista hieman pidempään. Sijoittajat eivät aina hyväksy hakemuksia sellaisenaan, vaan voivat joutua harkitsemaan asiaa jonkin aikaa. Yleensä kuitenkin myös vertaislainan ottaminen on edullisempaa, kuin pankkilainan. Myönteisen päätöksen saamisen jälkeen rahat siirtyvät varsin nopeasti, joskus jo saman tai seuraavan arkipäivän aikana.

Viikonloppuisin, pyhäpäivisin ja yöaikaan lainapäätöksiä ei tehdä, eivätkä rahat siirry. Näinä aikoina jätetyt hakemukset käsitellään seuraavana aamuna tai arkipäivänä.

 

 

Post by Toimitus