Lendo

28 kesäkuun, 2024

Toimitus

Lainapaikat

0

(Last Updated On: 28 kesäkuun, 2024)

lendo-logoLendo on johtava Pohjoismaalainen lainanvälittäjä, joka on osa norjalaista mediakonserni Schibsted Media Groupia. Lendo Oy aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2014 ja sen toimitusjohtajana toimii Tiia Strandell.  Lendon liikevaihto Suomessa oli vuonna 2015 hieman alle 700 000. Tuloksesta kirjattiin 861 000 euroa tappiota ja yrityksen omavaraisuusasteen kerrotaan olevan 8 prosenttia. Schibsted Media Group omistaa Suomessa myös suositun markkinapaikan Tori.fi:n ja investoi paljon liiketoimintaansa Suomessa, mikä omalta osaltaan selittää tappioita. Lendo Oy työllistää Asiakastieto.fi:n mukaan Suomessa viisi henkilöä.

 

Lainatuotteet

Lendon kautta voi hakea vakuudettomia kulutusluottoja. Lendon yhteistyökumppanit markkinoivat näitä luottoja myös nimillä joustolaina, kuluttajaluotto tai vakuudeton laina. Kaikkia yhdistää kuitenkin se, että ne ovat vakuudettomia ja täten myös hieman korkeakorkoisempia, lyhytaikaisia ja usein päivittäiseen kulutukseen tarkoitettuja luottoja. Kulutusluottoja käytetään yleensä tilapäisen rahoitustarpeen paikkaamiseen ja kulutusluottojen takaisinmaksuun on hyvä olla suunnitelma valmiina, sillä muuten rahapulan löytää edestään entistä suurempana.

Lainavertailu ja -välitys

Lendo toimittaa vakuudettomien kulutusluottojen vertailua ja välitystä. Yhdellä hakemuksella hakija sa lainatarjouksia useilta eri lainantarjoajilta. Tämä säästää hakijalta aikaa ja vaivaa. Lendon asiakaspalvelu myös auttaa hakemuksen täyttämisessä tarvittaessa. On hyvä olla yhteydessä asiakaspalvelijaan jos on epävarma jonkin kohdan täyttämisestä. Jos jonkin kohdan täyttää väärin saattaa sillä olla suuri vaikutus lainan hväksymiseen.

Lendon yhteistyökumppaneina toimii yli 15 rahoituslaitosta. Lendo ei kuitenkaan erittele erikseen lainantarjoajia, vaikka se saattaisi olla suotavaa, sillä jotkin rahoituslaitokset antavat hylkäävän päätöksen jos sama hakija hakee liian usein samasta paikasta lainaa. Tämä saattaa johtaa tahattomaan lainahakemuksen hylkäykseen ja hakija saattaa jäädä jopa siihen uskoon ettei hänelle myönnetä lainaa.

Lainojen yhdistäminen eli velkarahoitus

Lendon kautta voi hakea myös lainojen uudelleenrahoitusta yhdellä hakemuksella. Tällä tavalla hakija voi kilpailuttaa nykyiset luottonsa helposti ja nopeasti, ja tarvittaessa muuttaa lainojensa laina-aikaa. Joskus on myös helmpompi hoitaa vain yhtä lainaa, koska muistettavana on vain yksi eräpäivä. Ja mahdollisten maksuvaikeuksien koittaessa neuvottelijaosapuolena on vain yksi osapuoli.lendo-vertaalainaa

Hakija saa tutustua lainatarjouksiin rauhassa. Lainatarjoukset eivät sido tai velvoita hakijaa vielä mihinkään.

Täytettyään hakemuksen ja saatuaan lainatarjouksia niitä tarjoavilta tahoilta voi hakija tutustua niihin ajan kanssa tai jättää ne kokonaan huomiotta. Lendon verkkopalvelusta ei koidu hakijalle mitään kuluja. Hakija maksaa mahdolliset kulut lainantarjoajalle sovitun lainasopimuksen mukaan, mutta vain ja ainoastaan hyväksyessään lainatarjouksen. Lainantarjoajat maksavat Lendolle korvauksen hyväksytystä lainasta.

Ei vakuuksia tai takaajia

Lendon kautta haettaviin lainoihin ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Ainoana takeena toimii asiakkaan luottoluokitus, jonka Lendon yhteistyökumppanit saavat automaattisesti Suomen Asiakastieto Oy:ltä. Lainaa ei myönnetä hakijalle, jolla on maksuhäiriömerkintä tai ollut ongelmia aikasempien luottojen kanssa. Luottoluokitusmääritelmässä painavat myös aikaisemmin myönnetyt lainat suhteessa avoimiin luottosaataviin.

Oma luottoluokitus vaikuttaa myös henkilökohtaiseen korkoprosenttin. Suomessa on käytössä niin sanottu negatiivinen luottoluokitus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikille suomalaisille annetaan syntymässä puhtaat luottotiedot ja ne voi vain menettää. Tätä ensimmäistä luottoluokkaa kutsutaan luottoluokaksi A-.

Nykyään on kuitenkin mahdollista myös kartuttaa tätä niin sanottua positiivista luottoluokitusta, eli ansaita luottoluokaksi A tai A+. Tätä luottoluokan korotusta ansaitaan kun asiakas ottaa lainaa ja maksaa sitä takaisin sovitussa aikataulussa. Suomen Asiakastieto Oy ei tallenna tätä tietoa, vaan välittää luotonantajien tallentamia tietoja tietoja toisille. Tähän tarvitaan aina asiakkaan lupa, mutta luotonantajat ei välttämättä myönnä luottoa ilman tätä suostumusta. Myös valtaosa voimassa olevista vakuudettomista joustoluotoista välitetään Suomen Asiakastieto Oy:n kautta lainantarjoajille.

Korko

Lendon yhteistyökumppanit määrittelevät hakijalle henkilökohtaisen koron perustuen riskiarviointiin. Koska kyseessä on vakuudeton pikaluotto, on riskiarvio myös korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa.

Riskiarvioita voi myös pudottaa haettaessa yhdessä yhteishakijan kanssa.

Yhteishakijaan pätevät samat riskiluokitusperiaatteet ja lainanmyöntämisehdot kuin päähakijaan.

Tälläisiä ehtoja ovat:

  • Hakijan täytyy olla yli 20-vuotias.
  • Hänellä täytyy olla säännölliset palkka- tai eläketulot.
  • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.
  • Hakijalla täytyy olla pysyvä osoite Suomessa.

Erityisesti riskiarvioon ja sitä kautta myös korkoon vaikuttavat pää- ja yhteishakijan lainanhoitoon jäävät nettotulot. Lainojen hoitoon olisi hyvä jäädä vähintään kolmasosa nettotuloista. Jos päähakijalla ja hänen kumppanillaan on jo ennestään lainoja, joiden kuukausittaiset hoitokulut ylittävät kolmasosan käteen jäävistä nettotuloista – on lainahakemuksen tuloksena yleensä hylkäys. Tämä saattaa jättää hakijan usein ymmälleen, koska syytä hylkäävälle päätökselle ei yleensä anneta. Saattaisikin olla toivottavaa jos lainantarjoajat erittelisivät luottopäätöksessään syitä hylkäykselle. Tämä antaisi lainanhakijalle mahdollisuuden suorittaa korjausliikkeitä oman taloutensa suhteen.

Lendon kautta haettavien lainojen nimelliskorko vaihtelee välillä 8 – 27 prosenttia. Lainoista saattaa myös aiheutua avaus- ja kuukausikuluja. Nämä kulut yhdessä nimelliskoron kanssa muodostavat lainan todellisen vuosikoron. Lendo ei voi vaikuttaa lainan korkoon, eikä lainan myöntämiskriteerehin. Jokainen pankki tai rahoituslaitos tekee oman päätelmänsä annetuista tiedoista, ja antaa omiin sisäisiin ja ulkoisiin riskeihin perustuvan luottotarjouksen, jossa laina-aika, korko ja luoton määrä saattavat vaihdella tarjoajien kesken.

Korkoon vaikuttavat myös hakijan toivoma lainasumma ja laina-aika.

Lainamäärä ja – aika

Lendon verkkopalvelun kautta voi hakea lainaa 500 eurosta aina 50000 euroon asti ja laina-aika voi olla yhdestä vuodesta 15 vuoteen. Hakija voi toivoa haluamaansa lainasummaa ja laina-aikaa, mutta lainantarjoajat tekevät omat tarjouksensa perustuen omiin luototusperiaatteisiinsa. Summat, ajat ja korot saattavat vaihdella lainantarjoajien välillä valtavasti, mutta hakijan kannattaa muistaa ettei lainatarjouksia ole pakko hyväksyä.

Ainoastaan hakemalla voi tietää kuinka paljon lainaa saisi ja millaisella korolla.

Tasaisin väliajoin tehtävä henkilökohtainen luottokartoitus auttaa asiakasta myös seuraamaan oman taloutensa nettoarvoa luotottajien silmissä.

Yhteystiedot

Postiosoite
Lendo Oy
Keskuskatu 1 B
00100 HELSINKI
Suomi

Sähköposti
asiakaspalvelu@lendo.fi

Puhelin
09 6899 8000

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Arkisin 9 – 17

Post by Toimitus