Pienlainayhdistys hajoaa

17 joulukuun, 2023

Toimitus

Uutiset

0

(Last Updated On: 17 joulukuun, 2023)

Suomen Pienlainayhdistys tullaan lakkauttamaan 2013 vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Pitkään toiminut Pienlainayhdistys lopetetaan kesäkuun alussa voimaan tulevan pikavippien korkokattoasetuksen takia. Korkokattoasetus tekee vippien myöntämisestä kannattamatonta liiketoimintaa ja useammat yritykset lopettavat niiden myöntämiseen katteen pienentymisen myötä kokonaan.

Pikavippien korkokattoasetus tulee voimaan 1.6.2013 ja tämän jälkeen pikavippialalla tullaan näkemään radikaaleja muutoksia. Kukaan ei vielä osaa varmaksi sanoa mitä, mutta se on ilmiselvää, että pikavipit tulevat katoamaan sellaisessa muodossaan. Korkokattoasetus tulee koskemaan kaikkia alle 2000 euron pikalainoja, joten luultavasti suuremmat yhtiöt siirtyvät myöntämään suurempia kulutusluottoja pikavippien sijaan.

Pikalainoja myönnettiin viimevuonna yhteensä yli 394 miljoonalla eurolla kulujen ollessa keskimäärin 23 %, joka kertoo tämän hetkisestä vippien suosiosta paljon. Pienlainayhdistyksen yrityksien markkiosuus tästä oli 61,6 %. Osa pikavippifirmoista on jo lopettanut toimintansa ja monet jatkavat toimintaansa siihen asti kuin se on mahdollista.

 

 

 

Post by Toimitus