Pikavipeille korkokatto

25 huhtikuun, 2024

Toimitus

Uutiset

0

(Last Updated On: 25 huhtikuun, 2024)

Pikavipeille on yritetty jo kauan asettaa rajoituksia ja eduskunnassa on ehdotettu sekä korkokattoasetusta että pikalainojen totaalista kieltämistä. Vuoden 2012 Joulukuun 12. pikavipeille korkorajoituspäivä eduskunta teki kuitenkin päätöksen, että pikavipeille tullaan asettamaan korkokatto. Korkokatto tulee koskemaan kaikkia alle 2000 euron suuruisia vippejä ja niiden korko voi olla enintään viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä.

Velkaongelmien vähentämiseksi pikavippiä  tarjoavien yhtiöiden  olisi arvioitava hakijan maksukyky entistä tarkemmin. Myös pikavipeistä koituvat ylimääräiset tekstiviestikulut tullaan poistamaan, sillä se on vastoin rehellistä luotonmyöntämistä. Näin ollen pikalainojen myöntäminen ei enää ole kannattavaa ja kate kutistuu niin pieneksi, että vippien myöntäminen ei enää ole kannattavaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tuskin näemme alkukesän jälkeen enää paljoakaan pikalainan myöntäjiä ja useimmat joko lopettavat toimintansa tai siirtyvät tarjoamaan suurempaa lainaa, kulutusluottoa, luottokortteja tai ennakkoveronpalautuksia.

Nähtäväksi jää onko tulevaisuudessa mistään enää mahdollista saada pienempää pikaista rahoitusta vai onko tarjolla vain ja ainoastaan suuremman luokan lainoja. Ihmisten lainan tarve kun ei kuitenkaan tule katoamaan mihinkään, vaan päinvastoin, lukemat ovat olleet jatkuvassa nousussa jo useita vuosia. Pikavippien kysyntä on yhä nousussa vielä 2013 vuoden alkupuoliskollakin.  Korkokattoasetus saatta ajaa ihmiset ottamaan entistä suurempia lainoja mikä ei ole toivottu efekti.

Asetus tulee voimaan aikaisintaan 2013 vuoden Huhtikuussa ja viimeistään alkukesästä Kesäkuussa.

Post by Toimitus