Pikavipit kuormittavat käräjäoikeussaleja

26 helmikuun, 2024

Toimitus

Uutiset

0

(Last Updated On: 26 helmikuun, 2024)

Pikalainat ovat alkaneet kuormittamaan käräjäoikeussaleja yhä enemmän ja siitä on tullut viime vuosien kuluessa jo suhteellisen kova rasite. Käräjäoikeudessa käsitellään jatkuvasti pikavippejä ja niiden määrä tuntuu olevan jatkuvassa kasvussa. Pikavippejä otettiin taas yhä entistä enemmän viime vuonna ja monet velkakierteessä olevat pahentavat tilannettaan vielä muutama pikanailla, vaikka tilanne on jo ennestään paha ja taustalta löytyy velkaa runsaasti kulutusluottojen muodossa. Tämä käytännössä sinetöi homman ja luottotietojen menetys on varmaa.

Tilanteen odotetaan muuttumaan valoisampaan suuntaan pian, sillä eduskunta päätti asettaa viimevuoden puolella pikavipeille korkokaton, joka tulee siis voimaan viimeistään alkukesään mennessä. Tällä hetkellä pikavippien käsittelyyn kuluu runsaasti yhteiskunnan varoja ja muut käsittelyt saattavat jopa viivästyä pikavippien takia. Käräjäoikeuksien työntekijöitä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi käsittelemään jokaista tämän hetkistä rahariitaa. Osa kun näistä tuppaa olemaan hyvinkin pieniä summia, mutta ne vaativat silti useiden tuntien työpanoksen, sillä paperityötä on paljon.

Pikavippifirmoja on vielä tällä hetkellä pitkälti yli 100 ja niistä suurin osa toimii pääkaupunkiseudulla ja muutamia yrittäjiä löytyy hieman pohjoisemastakin sekä Itä-Suomesta. Lukujen odotetaan laskevan reippaasti kevään ja kesän kuluessa, sillä yhä useampi siirtyy mitä luultavammin myöntämään kulutusluottoa tai lopettaa toimintansa. Pikavippien myöntäminen ei enää korkokattoasetuksen myötä ole kannattavaa katteen painuessa lähes olemattomaksi.

 

 

 

 

Post by Toimitus