Rahalaitos

8 tammikuun, 2017

Toimitus

Lainapaikat

0

(Last Updated On: 25 maaliskuun, 2017)

Rahalaitos – ”Aina edullisempi laina” rahalaitos-logo

 

Rahalaitos on lainanvälityspalvelu, jonka taustayrityksenä toimii tamperelainen Eone Oy. Eone Oy hallinoi myös Matkaaja.fi, Viini24.fi ja Kauppakanava.fi verkkopalveluita. Yritys on perustettu vuonna 2001 ja sen liikevaihto oli vuonna 2015 2,3 miljoonaa euroa. Tulosta syntyi 568 000 euroa ja yrityksen omavaraisuusaste oli 58 prosenttia. Eone Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimii Toni Heikkonen. Yrityksellä on henkilöstöä Asiakastieto.fi:n mukaan Suomessa viisi. Rahalaitos.fi -verkkopalvelussa on noin 60 tuhatta kuukausittaista kävijää.

 

Lainatuotteet

Rahalaitos.fi -verkkopalvelun kautta hakija voi yhdellä hakemuksella hakea haluamaansa lainaa useilta eri lainantarjoajilta, eikä hän joudu täyttämään hakemusta jokaiseen paikkaan erikseen, mikä säästää aikaa ja ennen kaikkea hermoja Rahalaitos toimii ainostaan luotettujen ja vastuullisten luotonmyöntäjien kanssa, jotka noudattavat Suomen lakia tominnassaan. He noudattavat vastuullisia luotonmyöntämis-periaatteita, eivätkä he myönnä luottoa ihmiselle jolla on maksuhäiriö.

Rahalaitos välittää luottoja seuraaville pankeille ja lainanmyöntäjille: Nordax, Avida Finans, Euroloan, Svea Ekonomi, Halino, Lainaamo, Bigbank, Collector Bank, Cash Buddy, Fellow Finance, Ostosraha.fi, Credento, Credigo, MyLender, Resurs Bank, Laina.fi

Kaikki Rahalaitoksen välittämät lainat ovat vakuudettomia joustoluottoja, eikä asiakas tarvitse hakemuksen takuuksi omaisuutta tai takaajia. Hakeminen yhteishakijan kanssa kuitenkin auttaa saamaan lainaa ja pienentää lainan korkoprosenttia.

Rahalaitoksen kautta hakeminen on hakijalle täysin maksutonta. Lainanmyöntäjät ja pankit maksavat palkkion Rahalaitokselle myönnetyistä lainoista, eikä hakijalle jää mitään muitakaan palvelumaksuja. Asiakas maksaa lainastaan kuluja suoraan luotonmyöntäjälle luottosopimuksessa sovitulla tavalla.

Rahalaitoksen välittämien lainojen laina-aika on 1 vuodesta 15 vuoteen ja hakija voi lainata itse valtsemansa summan 500 eurosta aina 50 000 euroon. Lainantarjoajat antavat tarjouksensa kukin omien kriteereidensä mukaan, joten summa ja laina-aika saattavat vaihdella halutusta.

Vakuudettomissa luotoissa korko on hieman normaalia pankkilainaa korkeampi – joskin Rahalaitos lupailee henkilökohtaista korkoa jopa alle 5 prosentin!

Henkilökohtaiseen korkoprosenttiin vaikuttaa:

 • Hakijan ikä
 • Palkka- tai eläketulot
 • Koulutus
 • Muut lainat ja luotot
 • Luottoluokitus
 • Lainahistoria
 • Rinnakkasihakija

 

Henkilökohtainen korkoprosentti vaihtelee välillä 4,5 – 50,5 prosenttia.

Rahalaitoksen välittämiin lainoihin on 20 vuoden ikäraja ja hakijalla täytyy olla säännölliset palkka- tai eläketulot.

Rahalaitos ei välitä työttömien tai opiskelijoiden hakemuksia luotonantajille.

Rahalaitos tarjoaa myös mahdollisuutta hakea lainojenyhdistämistä palvelunsa kautta. Hakija pystyy tällä tavalla killpailuttamaan kalliit vippinsä ja luottonsa nopeasti yhdellä hakemuksella.

Kilpailuttaminen kannattaa aina, eikä maksa mitään!

Yhdistämällä olemassa olevat lainansa hakija pystyy lyhentämään vain yhtä lainaa useamman sijaan ja valitsemaan halutessaan lyhyemmän tai pidemmän maksuajan. Samalla hakija säästää merkittävästi lainanhoitokuluissa, eikä hänen tarvitse muistaa kuin yksi eräpäivä.rahalaitos-valittajapalvelu

Lainanhaku

Rahalaitos tarjoaa yksinkertaisen ja hyvin toimivan verkkopalvelun, jonka käyttäminen helppoa ja vaivatonta. Se on erittäin hyvin suunniteltu kokonaisuus, jonka monimutkaisuus hurmaa yksinkertaisuudellaan. Monista muista palveluista poiketen, Rahalaitoksen palvelu estää hakijaa täyttämästä ”vääriä” tietoja ja estää etenemisen jos tietyt perusehdot eivät toteudu.

Näitä perusehtoja ovat:

 • Hakijan täytyy olla vakituisessa työsuhteessa.

tai

 • Hakijan täytyy olla eläkkeellä.

ja

 • Hakijan täytyy ansaita vähintään 7200 euroa vuodessa.
 • Hakijan täytyy olla yli 20-vuotias.

Lainahakemuksen lopuksi Rahalaitos välittää hakijan antamat tiedot luotonmyöntäjille, jotka antavat rahoitustarjouksia jo saman päivän aikana.

Pankkien ja luotonmyöntäjien esittämät tarjoukset eivät sido hakijaa vielä mihinkään!

Tarjoukset tulevat sähköpostiin ja niitä voi tarkastella myös Rahalaitoksen Oma-palvelussa. Oma-palveluun  pääsee kirjautumaan henkilötunnuksella ja annettuun puhelinnumeroon lähetetyllä koodilla. Kannattaa myös tarkistaa sähköpostin roskaposti-kansio, etteivät tarjoukset ole vahingossa ohjautuneet sinne. Rahalaitos ja luotonmyöntäjät muistuttavat avoimista luotoista myös tekstiviestitse.

Lainatarjousten voimassaoloajat vaihtelevat lainantarjoajan mukaan kahdesta viikosta aina kuukauteen. Yleensä lainatarjouksista muistutetaan ja tiedotetaan päivittäin.

Lainatarjoukset hyväksytään kirjautumalla ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen hakijan täytyy lähettää tarvittavat liitteet joko sähköpostilla tai luotonmyöntäjän määrittelemällä tavalla. Tälläisiä liitteitä sattaa olla palkkatodistus, verotuspäätös, verovelkatoditus tai eläkepäätös.

Asiakkaan kannattaa muistaa, että luotonmyöntäjät tekevät itse päätöksen mahdollisista luottotarjouksista ja -päätöksistä, eikä Rahalaitos.fi pysty vaikuttamaan näihin kriteereihin. Asiakkaan täytyy myös muistaa, että jokainen hakemus käy läpi manuaalitarkistuksen ja luotonmyöntäjät varaavat oikeuden tarjouksen peruutukseen syytä kertomatta.

Tälläisiä tapauksia voivat olla esimerkiksi:

 • Liitteet ja annetut tiedot eivät täsmää.
 • Hakijalla on maksuhäiriömerkintä.
 • Hakijalla on liikaa lainaa entuudestaan.

Hyväksytyssä hakemuksessa laina maksetaan tilille jo samana päivänä, tämä saattaa kuitenkin myöhästyä jos lainanhakijan pankki ei ole sama kuin lainanmyöntäjän, tai jos lainanmyöntäjän pankilla ei ole sopimusta lainanhakijan pankin kanssa. Viivästys on kuitenkin korkeintaan kaksi pankkipäivää.

Yhteystiedot

Postiosoite
Rahalaitos.fi/ Eone Oy
Kalevantie 7 C
33100 TAMPERE
Suomi

Sähköposti
info@rahalaitos.fi

Faxi
03 3392 6261

Puhelin
09 2311 3670

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Ma-To 9:30-16:30, Pe 9:30-15:00

Post by Toimitus