Velkaongelmaisille apu verkosta

21 kesäkuun, 2024

Toimitus

Uutiset

0

(Last Updated On: 21 kesäkuun, 2024)

Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa vuosi vuodelta ja näin on ollut jo vähintään viimeisen 15 vuoden ajan. Keskimääräinen lainasumma yhtä suomalaista kohden kasvaa siis jatkuvasti. Tämä tarkoittaa sitä, että myös ylivelkaantumisen riski kasvaa jatkuvasti ja yhä useammat joutuvat alakynteen taloutensa kanssa. Suurimman osan vaikeuksista aiheuttaat suuremmat kulutusluotot ja pankkien myöntämät asuntolainat. Yleensä viimeinen sinetti tähän saadaan aikaiseksi ottamalla pikalainaa, jolla tilannetta yritetään paikata. Tämä on kuitenkin vain väliaikainen suunnitelma ja pitkällä tähtäimellä erittäin huono sellainen, koska myöhemmin ajaudut vaan pahempiin velkaongelmiin.

Jos olet ajautumassa velkakriisiin tai olet jo ajautunut, niin apua on kuitenkin saatavilla ja helposti. Internetissä oleva Takuu-Säätiön velkalinja auttaa kaikkia velkaisia parhaansa mukaan ja heidän tavoite on saada ylivelkaantunut henkilö takaisin jaloilleen. Tarkoituksena on antaa pieni tuuppaus eteenpäin, jonka tavoitteena on edistää henkilö selviytymään lainoista itsenäisesti.

“Takuu-Säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka edistää taloudellisessa kriisitilanteessa olevien henkilöiden itsenäistä selviytymistä.” -Takuu-Säätiön sivuilta

Takuu-Säätiön kautta saat myös tietoja veloista ja ylivelkaantumisesta sekä lisäksi löydät sieltä kätevän talouspäiväkirjan, jota voimme suositella kaikille. On tärkeää opetella budjetoimaan oma talous siten, että rahaa jää jäljelle vielä laskujenkin jälkeen. Monet eivät ymmärrä kuukausibudjetin tärkeyttä, mutta se tulee yleensä siinä vaiheessa esille kun rahaa ei enää ole jäljellä ja kuukautta on pari viikkoa jäljellä. https://vippihuone.fi/-sivusto kannustaa kaikkia laskelmoimaan kuukausittaiset käyttövarat huomioiden myös mahdolliset ylimääräiset kulut ja jos rahaa joskus tarvitsee lainaan, niin on syytä miettiä tarkkaan ja muistaa oma vastuu!

 

Post by Toimitus